Zadeldak op een terrasoverkapping

terrasoverkapping zadeldak Terrasoverkappingen hoeven niet altijd een plat dak te hebben. Je kan ook kiezen voor een nokdak of zadeldak.
Deze terrasoverkappingen voeren eenvoudig water af en in de meeste gevallen geven ze ook wat extra zonwering.

Veelal wordt een zadeldak gekozen voor losstaande terrasoverkappingen zoals pergola's en prieeltjes. Maar je kan ze evengoed tegen je gevel planten als een typische terrasoverkapping.

Welke dakbedekking?

Voor het frame kan je eigenlijk kiezen voor alle materialen die we op deze website bespreken: aluminium, metaal, gietijzer, polycarbonaat of pvc, hout, ...
Voor de dakbedekking heb je de keuze uit heel wat mogelijkheden.

Glas
Als je kiest voor een glazen dak, dan is je terrasoverkapping nog steeds lichtdoorlatend. Je kan altijd kiezen voor doorzichtig glas, of 'geblindeerd' glas (bvb. Wit melkglas)

Polycarbonaat of PVCpvc zadeldak terrasoverkapping
Een dak uit een sterk plastic zoals PVC kan ook worden gekozen. Het heeft dezelfde lichtdoorlatende eigenschappen als glas, maar is vrijwel onbreekbaar. Dit materiaal is wel erg gevoelig voor krassen.

Dakleer
Dakleer is een materiaal dat erg op leer lijkt. Het gaat hierbij om 'bitumen' rollen, die eenvoudig over het zadeldak kunnen worden uitgerold. Dit materiaal is perfect waterdicht en is dus een erg geschikt materiaal voor je terrasoverkapping met zadeldak.

Shinglesterrasoverkapping zadeldak shingles
Dit materiaal lijkt sterk op dakleer, maar is toch enigszins anders.
Enerzijds gaat het om een soort van dunne lappen, of dakpannen als je het zo wilt noemen, die over elkaar worden geplaatst.
Anderzijds hebben ze vaak ook een andere structuur. Vaak zijn ze wat korrelig qua textuur.

Dakpannen
Natuurlijk niet te vergeten zijn de typische dakpannen.
Ofwel kies je voor keramisch gebakken dakpannen ofwel voor de 'snellegger' (een betonnen dakpan).

Dakplaten
Vaak worden ze ook 'ribbelplaten' of 'golfplaten' genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in polycarbonaat of PVC, metaal of aluminium.


Informatie op maat ontvangen?

Wil je graag meer informatie over de terrasoverkapping krijgen, en dat geheel afgestemd op jouw wensen?
Vul het onderstaande formulier in en krijg gratis offertes en / of informatie toegestuurd van maximaal 4 professionals. Dit formulier invullen strekt tot geen aankoopverplichtingen, je kan het dus ook als louter informatief doeleinde gebruiken.

Door offertes te vergelijken kan je tot 30% van de originele aankoopprijs doen zakken!